flexkontot

När kommer pengarna från Flexkontot?

När din ansökan om kontokredit hos Flexkontot har blivit godkänd, sker utbetalningen vanligtvis samma dag. Detta innebär att du snabbt kan få tillgång till pengarna på ditt bankkonto, vilket är särskilt användbart vid oväntade utgifter eller andra akuta behov. För snabbast möjliga utbetalning erbjuder Flexkontot även Swish som betalningsmetod. Med Swish kan pengarna överföras direkt, dygnet runt, inklusive helger och röda dagar.

Låna utan UC och få pengarna direkt

En av Flexkontots största fördelar är att du kan låna upp till 30 000 kr utan att kreditupplysningen görs via UC. Istället används Bisnode, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas på samma sätt som vid en UC-förfrågan. Detta är särskilt fördelaktigt för dig som vill undvika att många kreditförfrågningar syns i din kreditrapport, vilket annars kan påverka din möjlighet att få andra lån i framtiden.

Möjlighet att låna trots betalningsanmärkning

Flexkontot erbjuder även möjligheten att låna trots att du har betalningsanmärkningar. Genom att göra en bedömning av din aktuella ekonomi och framtida betalningsförmåga, kan Flexkontot ge dig en chans att få din ansökan godkänd, även om du haft betalningssvårigheter tidigare. När ansökan är godkänd, sker utbetalningen vanligtvis samma dag, vilket gör att du snabbt kan få tillgång till pengarna.

Viktigt att veta: högkostnadskredit

Flexkontot erbjuder högkostnadskrediter, vilket innebär att lånen har högre ränta och avgifter än traditionella banklån. Dessa typer av krediter kan vara frestande på grund av den snabba och enkla ansökningsprocessen, samt möjligheten att låna trots betalningsanmärkningar eller utan UC-kontroll. Men det är viktigt att förstå att om lånet inte återbetalas snabbt, kan de totala kostnaderna bli betydligt högre än vad du först planerat.

Räntan för högkostnadskrediter kan ofta överstiga 30 %, och i vissa fall är den betydligt högre, vilket kan innebära stora utgifter om lånet löper under en längre period.

Avgifter och återbetalningsvillkor

Vid lån från Flexkontot gäller specifika avgifter och villkor som kan variera beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Här är några av de avgifter du bör vara medveten om:

  • Ränta: Lånen har en rörlig årsränta på cirka 44 %, vilket innebär att räntekostnaden ökar med tiden.
  • Uppläggningsavgift: En engångsavgift på 475 kr debiteras när lånet skapas.
  • Administrationsavgift: En månatlig avgift på 25 kr läggs till för att täcka hanteringen av lånet.

För att ge ett exempel: Om du lånar 10 000 kr och väljer att betala tillbaka detta belopp under ett års tid, kommer den månatliga betalningen att vara 1 120 kr. Totalt sett kommer du att ha betalat tillbaka 13 440 kr, vilket innebär att den totala kostnaden för lånet blir 3 440 kr utöver det ursprungliga lånebeloppet. Den effektiva räntan för detta exempel skulle ligga på cirka 77 %.

Det är viktigt att vara medveten om att längre återbetalningstider kan minska den månatliga betalningen, men det innebär också att den totala kostnaden för lånet ökar eftersom ränta och avgifter ackumuleras över tid.

Flexibilitet med betalningsfria månader

Ibland kan Flexkontot erbjuda betalningsfria månader, vilket ger dig som låntagare möjlighet att skjuta upp en betalning vid behov. Detta kan vara en fördel i pressade ekonomiska situationer, men kom ihåg att en förlängning av lånetid också innebär att du betalar mer i ränta och avgifter totalt sett.

Slutsats

Flexkontot erbjuder en snabb och enkel lösning för dig som behöver extra pengar snabbt, med utbetalningar oftast samma dag och möjlighet att använda Swish för omedelbara överföringar. Med fördelen att kunna låna utan UC och även trots betalningsanmärkningar, ger Flexkontot en flexibel finansieringsmöjlighet.

Men det är viktigt att vara medveten om att detta är en högkostnadskredit, vilket innebär att ränta och avgifter kan bli höga om lånet inte återbetalas inom en rimlig tid. Att förstå de fullständiga kostnaderna och att planera för en snabb återbetalning är avgörande för att undvika onödigt höga lånekostnader. Flexibiliteten i villkoren kan vara till hjälp, men ansvarsfull hantering av krediten är nyckeln till att undvika ekonomiska svårigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *