sms lån

Smslån

Sms-lån, mikrolån, minilån, snabblån, ja, kärt barn har många namn det kan man ju verkligen säga om det som från början endast var känt under namnet sms-lån eftersom det från början var vanligast att man ansökte om dessa lån via sms. Det är snabbt och det är enkelt så det är egentligen inte så konstigt. Innan sms-lån fanns var det en komplicerad och framförallt lång process att ta ett lån. När sms-lån infördes var det något revolutionerande i och med att det var så enkelt och så snabbt och inte alls komplicerat.

För vem?

För vem är sms-lån? För alla egentligen. Om du behöver pengar snabbt, oavsett orsak, så kan du ansöka om det. Idag finns det väldigt många aktörer på marknaden och det har till och med blivit fler som beviljar lån till de som har betalningsanmärkningar. Det finns ju dock krav och villkor som du måste uppfylla och dessa är bland annat att du ska vara folkbokförd i Sverige och att du ska vara myndig.

Varför sms-lån?

Varför kan man behöva ett sms-lån? Ja, detta är ju väldigt individuellt. När du ansöker om ett sms-lån måste du inte uppge till vad du ska använda pengarna så det är lite svårt att göra statistik som visar till vilka ändamål folk använder pengarna. Men egentligen kan man säga att det kan vara allt ifrån att du behöver betala en extra räkning som du inte visste att du skulle få till att du bara vill dryga ut din kassa eller unna dig något.

Vad behöver jag tänka på?

Det finns en del saker som är bra att tänka på och känna till innan du tar ett sms-lån. Dels är det ju så klart att du måste se till att du kommer att kunna betala av ditt lån. Kolla noga upp hur lång återbetalningstid du har. I de flesta fall när de gäller de mindre lånen kan man säga att det generellt brukar vara 30 dagar som gäller. Kolla också upp vad för ränta det är på ditt lån.

Det finns företag som erbjuder räntefria lån om du är ny kund och i så fall så tillkommer alltså ingen ränta men om det är så att det finns en ränta så måste du räkna på hur mycket det är och jämför olika bolag. Ibland kan det skilja på räntesatsen så varför betala mer om du kan få samma lån för mindre ränta hos en annan lånegivare.